Vyhledávání



 

Jack Russel Terier

30.07.2008 08:12
 
Země původu: Velká Británie
Výška: okolo 25 cm
Hmotnost: 4-7 kg
 
je plemeno psa populární především ve Velké Británii ale pomalu se stává stále populárnější i u nás.

Historie
 
Tento teriét je velmi podobný Parson Russellimu, má ale kratší nohy. Původně se používal k lovu krys, dnes se využívá také jako krysař a jako milý společník. Norování má tento pes v krvi, což se může projevit například na vašem záhonku růží.
Tělesná stavba
Hlava teriéra je poměrně malá, má delší čenich, černé pysky a nos. Uši jsou kratší a převislé. Má poměrně úzký hrudník a kratší rovné nohy. Tělo je delší než výška teriéra a zadní nohy jsou i přes menší velikost psíka velmi dobře osvalené. Tělo je svalnaté a velmi pohyblivé.
Potřeby a nároky psa
Pes je velmi vhodný do města, vzhledem ke své velikosti a nárokům. Není třeba pečovat o jeho srst, ta je totiž velmi krátká a přiléhá. Nejde snadno vycvičit, při větší píli toho však jde dosáhnout. Potřebuje pohyb, proto je vhodně, pokud žije pes ve městě, s ním několikrát denně chodit na procházku. V případě nedostatečného vytížení psíka je zde riziko, že se bude nudit. To projevuje poměrně svérázně.Ničením bytu, kňouráním a rozčilováním se. Proto bychom měli dbát na dostatečný pohyb psa, nejvhodnější jsou dlouhé procházky, agility, aportování, které ma v krvi, pobíhání s ostatnímy psy atd. Vyhneme se tak nepříjemnostem v podobě rozkousaných bot, vyhrabané díře v postely atd. pokud si pořizujeme psíka, který nám bude ležet doma pod křeslem, měli bychom na JRT zapomenout.Pokud si však chceme pořídit veselého, pohyblivého, charakterního psa, se kterým budeme trávit hodiny venku v dešti, ve sněhu a v tropických vedrech.se kterým budeme provozovat agility, budeme mu do noci házet venku balonky a ráno v pět hodin se budeme radovat z toho, jakou má psík zase veselou náladu, je pro nás tento pes vhodným kamarádem, který nám bude dělat obrovskou radost každým dnem našeho soužití s ním.