Vyhledávání



 

Cesta do Anglie

18.02.2008 19:07
Cestovani do anglie ze zkusenosti:
1. Pro zacatek bych zacla s cipem. Anglie neuznava tetovani takze musite s cipem.
2. Po cipovani dostanete PET pas. Mozna uz ho mate. Potom bych pockala na ockovani proti vztekline a nechala si ho zapsat do pasu.
3. Dalsi krok je nechat si udelat serologicke vysetreni na vzteklinu. Vemou pejskovi krev a poslou ji do Liberce na rozbor. V Praze to dela LabVet v Holesovicke trznici. Zaplatili jsme za to 1350Kc.a na vysledek si asi mesic pockate.
4. Pote co obdrzite vysledek testu prokazujici protilatky proti vztekline musite pockat 6 mesicu nez vyjedete do Anglie.
5. Pred cestou musi byt odcerven a musi dostat od veterinare ampulku proti klistatum a osetreni proti echinikoze. Vse musi byt opet zaznaceno v pase.
 
Nasi znami prijeli se psem z Anglie do CR. Bylo to v prosinci a po ceste zpatky zapomeli na osetreni proti klistatum. Mysleli si,ze to v prosinci nebude problem. Bohuzel je nepustili pres hranice a museli ve Francii hledat veterinare, ktery by jim ampulku prodal. Sprej totiz nestaci...Vim, ze cela ta procedura zni strasne, ale bohuzel takova je realita. Na druhou stranu pokud se chystate v budoucnu cestovat krevni test se vam muze v budoucnu hodit pro uspesny navrat zpet do CR. Kdyz ma pejsek cesky Pet pas a serologicky test nemel by mit rpoblem,aby ho pustili zpatky do CR. Pokud ovsem cestujete pouze po EU nikdo vas nikdy kontrolovat nebude. Tento test ma jedno pozitivum. Pokud dodrzite kazdorocni ockovani proti vztekline v danem terminu nemusite ho opakovat a zustane platny po cely zivot.Nesmite proste zmeskat ockovani.

Dalsi problem nastava s cestovanim. Pokud jedete autem neni to problem. My jsme chteli letet do Skotska a bohuzel jsme zjistili, ze muzete letet pouze s CSA nebo British Airways (zadnou jinou aerolinku nedovoli) a pes musi letet v zavazadlovem prostoru!!! Navic vam diktuji i letiste na ktera musite letet, coz je pouze Heathrow v Londyne. Tohle nam samozrejme cestu do Skotska celkem zkomplikovalo a radeji jsme si ji rozmysleli.
Jak jsem psala nahore ty body vse by melo byt dodrzeno ve spravnem poradi.
Nebudete tomu verit, ale v LabVet centru v Praze nam rekli prihodu jedne pani, ktera jela do Anglie, splnovala vse co pozaduji a stejne ji nepustili. Duvod byl ten,ze pes byl ockovan a ocipovan ve stejny den! Nevim jestli narazili na nejakeho blbce, ale celnik bohuzel vyzadoval, aby pes byl nejdrive ocipovan a pote ockovan. V praxi to znamena,a by mel datum cipovani v pase alespon jeden den drive nez ockovani.

 Pokud se rozhodnete tohle podstoupit tak v podstate staci pockat pul roku po vysledku testu a muzete jet.